Quelle tirelire offrir à un adulte ?

Vilken original spargris att ge till en vuxen?

Spargrisen förknippas oftast med barndomen. Det är vanligt att ge ett barn en spargris för att lära dem värdet av pengar. Han börjar räkna och bygger sin egen värdeskala, tack vare sina besparingar. Spargrisen är dock inte bara reserverad för de små, många vuxna använder det också. Skälen till detta är flera, som vi kommer att se, och de enorma mångfalden av spargrisar som finns tillgängliga idag på marknaden öppnar för obegränsade möjligheter. Alla kan välja den spargris som de gillar, som kommer att hitta sin plats hemma och som kommer att spela sin roll som sparare, prydnadsföremål och/eller samlarobjekt. Så vi kan snabbt fråga oss själva vilken spargris att välja för en vuxen?

Mångfalden av spargrisdesigner

Jaja gris är den första symbolen som kommer att tänka på, idag representerar den bara en modell, mitt i ett enormt utbud av spargrisar för vuxna som finns på marknaden.

Industriell tillverkning och industriella tekniker har utvecklats så mycket att alla material nu är tillåtna. Spargrisen är inte längre nödvändigtvis gjord av keramik, alla råvaror kan användas: metall, trä, kartong, porslin

Ur formsynpunkt, här igen, är allt möjligt. Efter grisen representerar ekorren en annan symbol för sparare, eftersom den gömmer sina nötter för vintern. Det var han som gav idén till skapandet av den berömda Caisse d'Épargne-banken, med skylten med hans bild. Björnen förknippas också ofta med framsynthet, med sin förmåga att göda sig överdrivet för att kunna övervintra lugnt hela vintern, utan att behöva oroa sig för brist.

Men spargrisen är långt ifrån att stanna vid symboler. Nu används alla djur : hund, katt, känguru, elefant... Dessa är tama eller vilda djur, chimära djur, med drakar eller enhörningar; de kan vara fantasifulla, realistiska eller stiliserade; deras klänning kan vara verklighetstrogen eller helt overklig... Modellerna är oändliga.

På samma sätt finns spargrisar i alla former av föremål. Vissa frammanar pengar och besparingar genom att ta formen av ett kassaskåp, en guldtacka eller en bankomat, men du hittar också alla typer av föremål som inte har med pengar att göra och det är detta som gör spargrisarna original. Det finns ingen gräns för fantasin och du hittar alltid en unik spargris för dig, att ge bort i present eller för att komplettera en samling.

Designern spargris som ett dekorativt föremål

tirelire design

Det finns ingen regel för att välja spargris, det är en fråga om smak och affinitet. där spargris är ett föremål lika användbart som dekorativt. När du granskar de tillgängliga modellerna, du måste tänka på var du ska lägga den, så att det är i harmoni med din dekoration.

Formerna, färgerna och stilen ska vara i enlighet med din smak. Om du till exempel gillar björnar kommer du att ha valet mellan en snygg och rolig nallebjörn, en realistisk björn eller en mycket stiligare stiliserad björn.

För färgerna beror allt på om du vill ha en spargris som smälter in i din dekoration eller som tvärtom, betecknar i inredningen med en mycket tydlig färg. Storlek spelar roll Också, kommer du inte att välja samma storlek, beroende på om du ska placera din spargris på en skänk, ditt kylskåp eller ditt nattduksbord. Bortom den estetiska aspekten finns det många skäl att äga en spargris!

Valet av spargris är oändligt och det bästa sättet att välja din är att bli kär vid första ögonkastet!

Den pedagogiska spargrisen mot dåliga vanor

tirelire originale

Spargrisen som ges till barn har ofta ett pedagogiskt syfte, förutom sin dekorativa karaktär. Detsamma gäller för vuxna. Du kan faktiskt köpa eller erbjuda en spargris för ett mycket specifikt ändamål. Du kommer självklart att välja det för dess trevliga, roliga, ovanliga eller estetiska utseende, men dess användning kommer att vara "för en god sak".

Spargrisen representerar ett riktigt sparverktyg. De två talesätten "det finns inga små besparingar" och "små bäckar skapar stora floder" gäller idealiskt för användningen av spargris!

Föreställ dig att du vill bli av med ett missbruk som är skadligt för din hälsa och din ekonomi., vad kan vara mer motiverande än att se att du förutom att återfå ditt oberoende kommer att få mycket bättre användning av dina pengar.

Låt oss föreställa oss att du vill sluta röka, köpa skrapspel, svära, spela PMU eller dricka femton kaffe om dagen. på kontoret vid betalautomaten. Nåväl varje dag, pengarna som du skulle ha spenderat på dessa rituella gester, tar du fortfarande ut dem från banken – den riktiga – och lägger dem i din egen bank, din spargris.

Du kommer att märka att tillsatsen av dessa små mängder snabbt kommer att fylla din spargris. Pengarna från cigaretter kommer inte längre att gå upp i rök, utan kommer att användas till många andra nöjen. Allt spelande kostar alltid mer än det ger dig (såvida det inte blir en oväntad vinst, men är du villig att satsa på en oändlig liten sannolikhet?). När det gäller kaffe är det dåligt för din hälsa, exciterar ditt nervsystem och skadar dina tänder vid överskott. Du kan lika gärna skjuta upp dina utgifter för kaffe för ett annat, hälsosammare nöje.

Spargrisen som hjälper dig att bota ett beroende är ett mycket effektivt verktyg. Du visualiserar besparingarna du gör och om du tar tillfället i akt att belöna dig själv med en gåva, kommer den psykologiska effekten att bli ännu mer slagkraftig. Med belönade ansträngningar, din motivation förstärks och du kommer att ha lättare att fortsätta på rätt väg.

jeune adulte avec une tirelire

Spargrisen att spara utan att inse det

Upprinnelsen till spargrisen är att spara, detta är ett barns första "sparkonto". När barn blir vuxna letar de efter andra sätt att få sina pengar att växa och öppnar sparkonton, med högre eller lägre avkastning, men målet är att få sina pengar att växa.

Om du vill spara med din spargris är det ingen bra idé att lägga gula mynt i den. 1- och 2-centsmynten har så litet värde att det till och med är tal om att ta dem ur cirkulation. Såvida du inte vill donera dina gula mynt till verksamheten som tillägnas dem varje år, belamra inte din spargris med dessa små mynt som sedan är svåra att använda hos handlare.

Å andra sidan, om du bestämmer dig för att lagra 1 eller 2 €-mynt, kommer en välfylld spargris att tillåta dig att erbjuda dig själv en trevlig extra (en spargris rymmer upp till 600 mynt, cirka 1000 mynt).

Du kan till exempel bestämma dig för att tömma din plånbok varje gång du ska shoppa. Ta för vana att systematiskt reservera 2 €-mynt till din spargris så fort du kommer hem. Du kommer att se att det snabbt kommer att väga tungt.

Nödspargrisen för att alltid ha mynt tillgängliga

Pengarna i din spargris kan användas till oförutsedda händelser. Du kan använda den till julklappar från brandmän eller brevbärare som aldrig glömmer att erbjuda dig sina underbara kalendrar med foton på stegbilar eller kattungar vid jul. Chansen gör inte alltid saker bra, de kan passera dagen när du inte har någon växel i plånboken. Lyckligtvis räddar din spargris dig ansikte, för om du vägrar köpa kalendern får du ett seriöst rykte som en snåljåk i grannskapet!

tirelire monnaie

Behöver du två euro för att köpa bröd? Du behöver inte gå till bankomaten, din spargris hjälper dig. Behöver ditt barn några mynt? Hon är fortfarande där. Har du beställt pizza och vill tipsa leveranskillen som kom på rekordtid, plus ger dig en extra dos varm sås? Dra från din spargris !

Din spargris är en nödplånbok, mycket praktisk under många omständigheter.

Spargrisen sparar för att ge en gåva

När din spargris är full, unna dig själv! Mynten du sparat varje dag representerar inte en stor uppoffring, du insåg faktiskt inte att de saknades i din plånbok. Å andra sidan, den dagen du öppnar din spargris kommer du att inse vikten av presenten du ska ge dig själv.

Föreställ dig att du har sett ett par skor, ett prydnadsföremål för hemmet eller att du drömmer om en vacker bok ägnad åt ett ämne som fascinerar dig. Fram till dess hade du alltid tyckt att det var orimligt att betala en betydande summa pengar för något som inte är väsentligt. Att spendera på ett tillbehör kommer att tära på din budget för veckan eller månaden. Medan du, utan att inse det, tack vare din spargris, har samlat ihop de nödvändiga pengarna och din budget förblir intakt.

Du ger dig själv enorm glädje, utan att behöva beröva dig själv före eller efter. Detta gäller givetvis när du vill ge bort en present till en vän eller någon i familjen. Idén har funnits i ditt huvud länge, men när det är dags att agera och köpa den här något dyra presenten intalar du dig själv att det inte är rimligt och du överger – tillfälligt – idén. När din spargris så småningom fylls upp kommer du äntligen att kunna glädja någon i din närhet, utan att behöva känna skuld.

Spargrisen är också en gåva i sig, och det är desto roligare när denna spargris är det vederbörligen utvalda för mottagaren enligt deras passion (sport, djur, land, etc.), deras karaktär, deras önskningar, etc. Så ju mer original den är, desto effektivare blir presenten! Dessutom är spargrisen alltid förknippad med en känsla av sympati kopplad till barndomen, som kan röras, vilket gör den till en idealisk påtaglig present för vuxna.

tirelire cadeau adulte

Exempel på ursprungliga spargrisar för vuxna

För att hjälpa dig välja din spargris, här är några exempel som finns i vår samling av spargrisar för vuxna.

Grisformade spargrisar

Om spargrisen grisformen är den mest traditionella, dock är det inte nödvändigtvis banalt långt ifrån det!

 tirelire cochon adulte originale

För att stanna kvar i fantasin hos den klassiska spargrisen kan du välja spargrisen Cochon BoumBoum. Det är en rosa gris, runtom, med mörkare rosa kinder. En liten ring används på sidan för att smutsa ner hammaren för att endast användas i en nödsituation, eller när spargrisen är full.

Hans lilla kusin, med spargris BimBim Pig, liknar honom mycket, men han utmärks av sina breda, kisande ögon och ger honom en särskilt fin och rolig blick. För att hålla dig i rosa har du spargrisen Pig RoRo. Med sina stora öron och sin lilla himmelsblå hatt visar han originalitet.

Om rosa inte passar dig, välj DoDo Pig-spargris. Dess utseende är mycket klassiskt, men dess guldfärg går inte obemärkt förbi. I samma stil har du spargrisen Cochon LouLou som är helt i silver.

Pig Chichi, i ljust gult och dess roliga utseende, eller Pig ChaCha spargris i helt rött, med sin kinesiska inskription på sidan väntar på dig. Annars, mer diskret, kan Cochon BriBri spargris, allt i metallisk grått, helt i rundhet, tilltala dig.

Spargrisen Cochon FouFou lever upp till sitt namn, med en extravagant design. Handgjord, den är gjord av gjutjärn, vilket inte är vanligt och fungerar som en dekoration, verkligen som ingen annan.

Alltid lika original, upptäck Mr Mme spargris. Se ingen sexism där, men Madame är en stor vit gris som stöttar Monsieur, en liten svart gris. En bra presentidé till exempelvis ett par som ska flytta in och du inte vet vad du ska ta med till inflyttningsfesten. För parets nästa steg måste Spargrisen Bröllopsgris vara i smoking och hatt!

Om du vill ha en ännu mer ovanlig grisformad spargris kan du vända dig till spargris origami, eller spargris Cochon Fripouille, helt rosa och allt i vinklar.

Spargrisen GroGro Pig kommer också att förvåna dig, med sina häpnadsväckande färger, blekt turkosblått och guld, och dess buddhistiska munklook!

Andra djurformade spargrisar

Liksom Fripouille Pig-spargris hittar du andra stiliserade djur, med raffinerad design. Till exempel den Unbreakable Unicorn-spargris, Elephant Design-spargris, Dog Design-spargris, Whale Shaped-spargris, Squirrel Design-spargris eller Penguin-spargris.

Cochon FouFou spargris har sin kattmotsvarighet till spargris Cat Metal. Ännu en spargris som du inte hittar någon annanstans. Dessutom är våra kattformade spargrisar ganska många, vilket inte är förvånande med tanke på detta djurs popularitet i Frankrike.. Design Cat spargris, Chinese Cat spargris eller Asian Cat spargris som ger lycka, du har valet. Tuppen har också sin mycket originella metallspargris, precis som ugglan.

tirelire chat adulte

Om du föredrar hundar, inga problem, du kan välja den bruna pudelspargris, med en liten bit av rosa tunga som sticker ut. Om du inte föredrar den mer virila Husky eller Shiba Inu, en tuggbar japansk hund.

tirelire chien originale adulte

De listan över djur fortsätter med spargris Mouton Mini, mini, men också söt, allt i metallisk grått; spargrisen Tupp, Frankrikes emblem; den supersöta lammspargrisen; den grå eller rosa Ourson spargris för en doppresent till exempel; Vintage Elephant Penning Box; Vintage Bird Money Box; papegojans spargris; spargrisen Panda Design och dess söta utseende; Taurus spargris, all kraft och muskler; spargrisen Silver Metal Duck och dess lilla rosa band runt halsen; spargris indiskt tema och dess två buddhistiska elefanter; den stiliserade Deer spargris med runda former; musspargrisen med sin stora spetsiga näsa; ugglan spargris...

tirelire animaux adulte originale

Utan att glömma de chimära djuren, som Drakens spargris eller spargris Enhörning. Men också ägg, som inte är riktigt djur än! Du har det stora strutsägget, eller det dekorerade hönsägget.

tirelire licorne

Ta dig tid att besöka alla flikar, du kommer oundvikligen att hitta det djur du gillar.

Tematiska spargrisar

Perfekt för en present till en entusiast eller för en samlare kan du gräva i våra tematiska spargrisar.

För sportfantaster kan du välja mellan den klassiska Soccer Ball-spargrisen eller Metal Soccer Ball-spargris. Men också Spargrisen Tennis Ball, Spargris Golf, Spargris Basket, Formel 1 spargris, Basket Ball Spargris...

Fordonsälskare kommer definitivt att hitta vad de letar efter mellan spargris Harley Davidson, helikopterspargris, Mini Cooper-spargris, Married-spargris, Combi-spargris, Metal Boat-spargris, Beetle-spargris. .

De äktenskap är föremål för en stor variation av spargrisar: Spargris för bröllopsurn, spargris för bröllopsurn, Spargris för bröllopslåda, etc.

tirelire mariage

Precis som resa som du kanske delvis kommer att finansiera med besparingarna från din Reseväska spargris, Kameraspargris, Transparent Travel spargris, Säker spargris med hänglås, Engelsk ordbok spargris, Engelsk Bussspargris, Kameraspargris i trä...

tirelire voyage

Du har såklart hela samlingen av spargrisar som är direkt relaterade till temat pengar: Spargris, Gold Bar spargris, Pengargris, Spargris med nyckel, Slot Machine spargris, Eurosedel spargris, etc.

Ovanliga spargrisar

Bland alla våra spargrisar, många är oklassificerbara, så ta dig tid att besöka butiken. Du hittar dem i form av en jordglob, en dödskalle, en mexikansk skalle eller en drakskalle, i frukt som ananas, eller i trä för spargris Tonneau de Bois.

Du kommer att resa med den engelska telefonlådan spargris, Treasure Chest spargris, Uncle Sam spargris, Pyramid spargris...

Musikälskare kommer att uppskatta Piano-spargris eller Violin-spargris. Och sedan, om du fortfarande tror på jultomten, så väntar han på dig, precis som prinsessan.

Ännu mer original, du har Spargris Illusion, Spargris KFC för kycklingvingeälskare, Emoticon-spargris eller Wall-spargris som gömmer sig under sitt falska klockutseende, Kodama-spargrisen, det lilla spöket, spargrisen Öl , Spargris Buddha, Spargris med bensinpump, Spargris med brandsläckare, Spargris Brain Teaser, Spargris Moai med skulpturer på Påskön, Spargris Cupcake, Spargris i bokform, spargris från Cosmonaut, etc.

tirelires insolites

Denna översikt är naturligtvis inte uttömmande, och du inser att valet är oändligt. Dessutom fortsätter vi att berika våra hyllor för ditt största nöje.

Tänk på spargrisen för dig och inredningen av ditt hem, men tänk också på det som en present. Har du ont om idéer hittar du alltid en spargris som motsvarar den du vill ge en present till. ! Det är en originell present som folk aldrig förväntar sig, som är framträdande hemma och som har sin användbarhet. 

Liten bonus: var kommer grisformen för spargrisar ifrån?

Låt oss börja med ett ord om formen på spargrisar, för på engelska översätter vi ordet som "spargris", som om det inte fanns någon annan form av spargris än grisen (gris som betyder gris).

Spargrisen har funnits väldigt länge. Dess uppfinning tillskrivs grekerna, sju hundra år före Jesus Kristus. På den tiden var den gjord av terrakotta och representerade redan djur – men inte nödvändigtvis grisen – eller tempel.

Det var inte förrän långt senare, runtDet är århundradet, att formen på grisen blir en tradition bland kineserna från Song-dynastin. Grisen har alltid varit ett mycket uppskattat djur i Kina. Det föder familjer och skyddar dem från svält. Dess rundade utseende ger ett intryck av överflöd och säkerhet.

Du måste vänta till den 18:eDet är århundradet för att den grisformade spargrisen skulle spridas över Europa och det är britterna som vi är skyldiga denna tradition. Två kompletterande förklaringar förklarar denna inriktning.

Ordet på engelska, "pygg" hänvisade till en typ av lera, som används för att göra alla typer av hushållsföremål, inklusive föremål för att lagra pengar. När saxarna lärde sig att skriva uttalades "pygg" "mops", men uttalet av "y" ändrades till "i". "Pygg" kom att uttalas som "gris", vilket betyder gris på engelska. Och så här föddes traditionen med grisformade spargrisar, på grund av en meningsförvirring, och förmodligen också tack vare ironin hos vissa engelska tillverkare, som redan hanterar Brittisk humor förstås !

Den andra förklaringen är mer jordnära, men lika rimlig. På den brittiska landsbygden på 1700-taletDet är talet är svinuppfödningen starkt utvecklad och uppfödarna har en bekväm ekonomisk situation. OM grisen är en lönsam investering, man får ta hand om den och göda den ordentligt så att den blir fyllig. Ansett som en symbol för rikedom, blev grisen emblemet för ekonomisk säkerhet och, helt naturligt, en modell för spargrisar. Om du vill veta mer om spargrisens ursprung har vi skrivit denna artikel särskilt om detta.

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.