Ou cacher son argent

Var ska du gömma dina pengar?

Banker erbjuder mycket säkra lösningar för behålla våra pengar hårt förvärvade. Men vissa mer försiktiga människor litar inte på finansiella institutioner och föredrar att anta, låt oss säga, mer traditionella lösningar, i hålla dina pengar hemma. Om du är en av dessa personer (eller vill ha en nödförvaring för ditt dagliga liv) har vi några förslag till dig.

Tirelissimo undersökte hemliga platser som varje hem har som kan vara ännu effektivare alternativ till ett dyrt kassaskåp. Läs den här artikeln och spring och göm din förmögenhet!

Är det säkert att gömma dina pengar hemma?

Det rekommenderas inte att gömma dina pengar hemma, eftersom det kan vara så farligt vid inbrott eller brand. Men om du vill behålla en liten pengar i handen, kan du välja ett väl dolt kassaskåp eller ett oansenligt gömställe, men se till att du inte äventyrar din säkerhet genom att göra det. Det är alltid bäst att placera dina pengar på ett säkert bankkonto eller en pålitlig investering.

Välj gömställen borta från nyfikna ögon 

När du vill gömma pengar hemma, välj en diskret plats. Att förvara dina pengar på köksbänken eller på ditt nattduksbord hjälper dig inte att behålla dem länge. Dessa vanliga ytor används vanligtvis flitigt av hushåll, vilket innebär att det finns en risk för att dina pengar av misstag försvinner eller tas med andra föremål. Att hålla dina pengar synliga ger dig dessutom ett konstant incitament att använda dem. Välj en plats istället utom synhåll och därför ur sinnet. Välj dock inte en plats så diskret att du glömmer var dina pengar är gömda. 

tirelire design

Hur döljer du dina pengar?

Det kan också vara klokt att göm dina pengar på flera ställen av ditt hus. Att gömma föremål på flera ställen kan vara en säkerhetsåtgärd. Om en vän eller familjemedlem som du inte litar på hamnar i ett förvaringsutrymme och tar pengarna de hittar där, kommer du inte att förlora alla dina besparingar. Dessutom, om du glömmer var är en av dina gömställen, du har andra ställen att komma åt pengarna när du behöver dem. 

Det behöver inte vara svårt att hitta ställen att gömma pengar i ditt hus! Ta en titt på dessa fantastiska platser där du säkert kan gömma pengar runt ditt hem. 

Bästa hemliga ställena att dölja dina pengar: 

1. I ditt husdjurs hus

 Cacher son argent dans une caniche

Att sätta pengar i din hunds hus är en mycket enkel strategi. Du kan lägga den i en plastpåse och gömma den under huset eller i taket. Var bara försiktig så att vatten inte kommer in i gömslet. Bara att höra din hund skälla kan skrämma bort alla inkräktare.

2. I trädgården

cacher son argent dans le jardin

Om du har en trädgård hemma, även en liten, kan du använda den på bästa sätt genom att förvara dina pengar i en kruka och begrava det djupt. Placera helt enkelt en sten där för att ta reda på var din "skatt" är. Kom ihåg att om trädgården delas med andra grannar kommer dina pengar att exponeras och du riskerar att de upptäcker din "förmögenhet".

3. I köket

cacher son argent dans la cuisine

Köket är en plats där det finns många gömställen. Så det är det perfekta stället att lagra dina besparingar. Lägg dina pengar i ett kuvert och försegla det med tejp. Den kan placeras under en låda, på en hylla eller i ett svårtillgängligt hörn.

 4. Inuti matburkar

cacher son argent dans des pots

Om du inte har det här alternativet (matburkar) kan du skapa en. Det är väldigt enkelt: köp bara en stor gryta och fyll den med spannmål som ris, bönor osv. För att garantera integriteten för dina pengar, är det lämpligt att placera inuti ett rör gjord av kartong (som den av toalettpapper) som i sin tur måste sättas in i mitten av kornen. Tänk på att fylla grytan väl till botten, så att tuben inte rinner ut när du skakar den. Stäng burken mycket tätt. Du kan också fästa ett band för att ge krukan ett dekorativt utseende och på så sätt avskräcka potentiella tjuvar.

5. Under gymutrustningen

cacher son argent sous un appareil de sport

Om du har en träningsmaskin kan du lagra dina besparingar under eller göm dem i ett hål - om det finns ett. Dessa enheter är tunga och svåra att lyfta. Så du kan få ut det mesta av dina fack

 6. Innerstrumpor

Cachette pour argent

Om du behöver förvara en stor bunt kontanter kan du dela upp den i två eller flera mindre buntar och knyta ihop dem med ett gummiband. Lägg dem sedan helt enkelt i en strumpa och förvara dem längst ner i din låda. Gör inte sockorna för synliga; det ideala är att de stannar längst ner i lådan. Detta gömställe kan användas om du behöver dölj dina pengar när du reser diskret.

7. I elektriska apparater

cacher son argent dans un électroménager

Om du funderade på att slänga din gamla dammsugare eller någon annan enhet som du inte längre använder... Vänta! Det kan fungera som ett kassaskåp för dig. Förvara biljetterna inslagna i en tättsluten plastpåse och förvara dem inuti enheten. Förvara enheten i ett skåp eller annan svåråtkomlig plats.

8. I en bok

cachette dans un livre

Välj en sida från ett stort uppslagsverk eller ordbok och öppna den så att det finns utrymme mellan ryggraden och omslaget för att placera ihoprullade anteckningar. Du kan också välja gamla böcker och placera anteckningarna utsträckta mellan sidorna. Och, naturligtvis, förvara boken bland de andra, för att inte väcka misstankar.

9. I en leksak

cacher son argent dans un jouet

Platsen där du förvarar leksaker är idealisk för att gömma pengar. Dockskåp, slott eller gosedjur kan vara bra allierade för skydda din "skatt". Och, naturligtvis, leta efter en leksak som i praktiken inte är så inom räckhåll för barn.

10. Inne i frysen

cachette dans un congélateur

Frysen erbjuder flera alternativ för att spara våra besparingar. Du kan lägga dina biljetter i en plastpåse, slå in den i aluminiumfolie och förvara den i en behållare och gömma den bland de andra inuti.

11. I skor

cachette chaussures

Ett bra ställe att förvara våra pengar är våra skor. Men här är ett tips: välj vanliga skor och om möjligt mörka, som i allmänhet är mer diskreta. Färgglada skor kan dra till sig uppmärksamhet. Det är också viktigt att de inte är märkesmärkta. Vissa tjuvar kan till och med försöka stjäla dessa skor, om de är kända märken eller dyrare modeller. Kom ihåg att placera sedlarna direkt på spetsen. Om skorna är gamla, desto bättre! Deras lukt kan skrämma bort tjuvar.

12. Inne i akvariet

Cachette dans un aquarium

Lita på mig: det finns sätt att dölja dina besparingar i ett akvarium. Till exempel under en sten. Eller i en dekorativ kista, som de som säljs i fiskaffärer. Men det är viktigt att behålla din förmögenhet i en plastpåse för att förhindra att vatten kommer in. Vem kunde ha föreställt sig att denna lilla kista kunde innehålla en riktig skatt?

13. Bakom tavlorna

cacher son argent dans un tableau

Om du har en vägg full med tavlor kan detta vara ett bra alternativ. Förvara dina anteckningar i ett kuvert och fäst det riktigt bra med tejp bakom en av dem. Men om du bara har en tavla, undvik att använda den som gömställe. Det kommer säkerligen att locka potentiella banditers uppmärksamhet.

14. I en vas

Cachette dans une plante

Lägg dina pengar i en tättsluten behållare. Välj en stor kruka att gräva ner den i. Men var försiktig, att begrava allt i en liten kruka kan skada växtens liv. Täck din "skatt" väl så att det är omöjligt att veta att något är begravt där.

15. I en hårborste

cachette brosse
Ja, insidan (eller handtaget) på en hårborste kan förvandlas till ett kassaskåp! Det är trots allt inte en plats man normalt skulle leta efter pengar. Såvida inte tjuven vill kamma sitt hår och göra sig vacker innan han begår sina missgärningar.

16. I schampot

cachette pour argent liquide
Ta en flaska schampo och ta av locket. Sätt in de rullade sedlarna. Förvara sedan denna flaska på en plats som ingen annan än du har tillgång till. Den kan hittas bredvid dina krämer, scrubs osv.

Andra Stash-idéer för att hålla dina pengar säkra

  • Traditionellt kassaskåp  
  • Falskt eluttag
  • Under en madrass
  • Pärm (göm dina pengar i en slumpmässig mapp)
  • Avledningsskåp (innehåller ett hemligt fack för förvaring av kontanter och andra värdesaker)
  • Soffkuddar
  • Original spargris (spargrisar som ser ut som andra vardagsföremål)
  • I skor
  • Väggklocka säker (har ett dolt fack) 
  • Under golvet (särskilt i äldre hus)
  • I dekorationer
  • Gamla resväskor
  • Födelsedagskort och kyrkkuvert

Tänker du på några andra gömställen? Berätta för oss i kommentarerna och dela dessa hemligheter med din familj och vänner!

tirelire pour cacher son argent
Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.