Comment enseigner l'argent à vos enfants ?

Pengar och barn: Hur lär du dina barn om pengar?

I en snabbt föränderlig värld med sociala medier blir pengar och barn en fråga som måste åtgärdas tidigare och tidigare. EAtt lära dina barn hur de ska hantera sina pengar har aldrig varit viktigare. Här förklarar vi hur man utbildar barn i detta ämne.

Varför det är viktigt att lära barn ekonomiska begrepp

Om barn lär sig goda ekonomiska färdigheter från unga år kommer de att vara beredda att möta vuxenlivets ekonomiska utmaningar.

Att ge dina barn en bra grund och lära dem grunderna för pengar är avgörande för deras personliga utveckling. Att visa barn grunderna för budgetering, utgifter och sparande hjälper dem att utveckla goda ekonomiska vanor för livet.

Dematerialiserade pengar gör ekonomisk utbildning för barn svårare

I en tid av kreditkort, internetbanker och näthandel ser barn inte ofta att vi köper produkter med fysiska pengar, som sedlar och mynt som tas ur våra plånböcker.

Att inte se sedlar och mynt utbytta för köp gör det svårare för barn att få en uppfattning om vad saker kostar. De kanske ser dessa osynliga pengar som en abstrakt, obegränsad resurs snarare än riktiga pengar som flödar in och ut från familjens bankkonton.

Prata med dina barn om pengar regelbundet för att hjälpa dem att göra dessa osynliga pengar mer konkreta.

När ska man prata med sina barn om pengar?

Genom att lära yngre barn värdet av pengar i verkliga situationer och ge dem exempel hjälper du dem att förstå var pengar kommer ifrån och hur de tjänas. Här är några exempel på hur du kan närma dig den här frågan med dina barn.

Vid automaten

Du kanske förklarar för ditt barn att bankomaten har pengarna du tjänat genom att arbeta hårt och spara. Det är inte bara ett hål i väggen som pengar kommer ut med.

När du tar ut pengar från bankomaten tas de från ditt bankkonto och du kommer att ha mindre pengar på ditt konto för att spendera dem senare.

På snabbköpet

När du köper varor i snabbköpet kan du förklara för dina barn hur priset på varor sätts och att du kan få billigare eller dyrare versioner av samma produkt. Detta är också ett tillfälle att diskutera hur du kan shoppa runt i andra butiker för att hitta det bästa priset.

Du kan be dem att jämföra priser åt dig och välja den billigaste. Om de vill ha ett visst märke, förklara prisskillnaden för dem.

Genom att betala räkningar

När du får räkningar med posten eller på nätet kan detta vara ett tillfälle att förklara att el eller din internetuppkoppling kostar pengar. Du kan förklara att för att betala en elräkning på 150 USD tog det dig så många dagar på jobbet att tjäna de pengarna. Detta kommer att bidra till att skapa en koppling mellan tid på jobbet och intjänade pengar, samt det faktum att el och internet kostar din familj pengar. Det kan också få dem att tänka två gånger innan de lämnar lampor och apparater tända.

enfant avec argent

När man förbereder en familjebudget

Att inkludera dina barn i diskussioner om din familjebudget hjälper dem att se helheten av kostnader och utgifter.

Genom att förklara hur mycket pengar din familj har att spendera varje vecka och hur de pengarna används, kommer dina barn att bättre förstå kostnaderna för familjelivet och hur mycket som kan sparas till andra saker.

Hur du ger ditt barn fickpengar

Fickpengar kan hjälpa barn att bättre förstå värdet av pengar från en ung ålder. De typer av arbete som gör att du kan tjäna fickpengar och hur mycket fickpengar att ge dig till ditt barn kommer att bero på vad som passar din familjs ekonomi.

Fickpengar: betalda uppgifter och uppgifter som utförs inom familjen

Du kanske bestämmer dig för att olika jobb hjälper dig att tjäna pengar medan andra inte gör det. Sysslor inom familjen som du kanske inte betalar dina barn för kan vara saker som att duka till middag, bädda sin säng, diska och städa sitt rum. Betalda uppgifter kan vara sådana som en förälder skulle behöva göra ändå, som att sortera tvätt, klippa gräsmattan eller dammsuga.

Du får ingenting för ingenting... du måste jobba för att få dina fickpengar

Fickpengar skulle kunna tillhandahållas för att uppmuntra god arbetsmoral. Om du ställer in vissa uppgifter för dina barn och uppgifterna inte slutförs kan du välja att inte betala fickpengar för dessa uppdrag eller att betala mindre för dem. Detta kommer att förstärka tanken att du bara får fullt betalt om du gör jobbet korrekt.

Spargris eller bankkonto till ditt barn?

De spargris är ett roligt sätt för barn att börja lär dig begreppet pengar och uppmuntra dem att spara. De är ett bra alternativ för små barn som utgångspunkt för att spara och är en mer taktil upplevelse än att sätta pengar på ett bankkonto. Ett bankkonto till ditt barn kan ge dem en utgångspunkt för sparande och ränteönskningar från unga år.

Prata med andra föräldrar om att ge sina barn fickpengar

Att prata med andra föräldrar kan hjälpa dig att få idéer om att spendera pengar som är rätt för din familj. Du kan ta reda på vilka uppdrag de betalar sina barn för, hur mycket de betalar och hur ofta de betalar sina barn.

Praktiska sätt att fostra pengar med snälla barn

Här är några saker du kanske vill göra med dina barn för att hjälpa dem att utveckla ekonomiskt oberoende innan de börjar arbeta:

  • Inköpslistor : Be dina barn hjälpa dig att sammanställa en lista över saker som behövs för huset.
  • Forskning: arbeta med dina barn för att söka efter online eller i butik för att hitta det bästa priset för en vara de vill ha.
  • Planera ett evenemang : Involvera dina barn i planering och budgetering för en utflykt eller födelsedagsfest. Ta itu med alla kostnader, inklusive transport, mat eller entréavgifter.
  • Behov vs. Vill : Hjälp dina barn att undvika spontana köp genom att sätta upp mål och prioritera var de spenderar sina pengar. Diskutera skillnaden mellan behov och önskemål och uppmuntra dina barn att tänka på det innan de spenderar.
  • Kontrollera mobiltelefonanvändning : När ditt barn får sin första mobiltelefon, visa dem hur man kontrollerar och minimerar dataanvändning, ställer in användningsgränser och involverar dem i valet av plan.
  • Studera annonserna : Be dina barn att granska reklam på tv och i kataloger med dig. Fråga dem vad annonserna försöker sälja, hur de försöker sälja det till dig och om de behöver produkten de annonserar om.
  • Uppsatta mål : Hjälp dina barn att sätta upp ett mål och spåra deras besparingar och utgifter.

 

Ekonomisk utbildning i skolan

Barn lär sig om pengar i skolan. Detta kan ske på många sätt, oavsett om det är genom insamlingsaktiviteter i skolan, ett grönsaksträdgårdsprojekt eller genom att använda skolans matsal.

Skolor och lärare är idealiska för att hjälpa barn att skaffa sig de kunskaper, färdigheter, attityder och beteenden som behövs för att möta 2000-talets utmaningar.

Att lära barn om pengar är en viktig färdighet. Ekonomisk kompetens bör utvecklas från tidig ålder och uppmuntras till ung vuxen ålder. Ju mer ekonomiskt kunniga dina barn är, desto bättre utgiftsbeslut kommer de att fatta under hela livet.

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.