dessin cochon

Hur man enkelt ritar en gris?

Letar du efter en guide? lätt För rita en gris? Trots din forskning vet du fortfarande inte hur man ritar en gris ?

Det är inte för att du inte har en "gåva" utan helt enkelt att du inte har den bra guide ;). Och gris teckning är en vacker teckning enkelt att göra, speciellt med guiden nedan där ritningen skärs in väldigt enkla små steg!

Om du hellre vill rita en mindre realistisk, men roligare gris, gå till vår artikel om hur man ritar en gris tecknad serie! Om du vill göra ditt liv enklare kan du ladda ner och skriva ut direkt spargrisdesigner gris.

Små tips innan du börjar ditt mästerverk:

  • I början, tryck inte för hårt på din penna och försök att hålla dina penndrag lätta och mjuka.
  • Ta din tid, att rita är ett nöje :)
  • Varje steg visar nya linjer i rött.

 Skaffa dina pennor! 

 

Del ett: Rita formerna på griskroppen 

dessin cochon etape 1
Steg 1: kroppen

Rita två cirklar som kommer att fungera som guider för griskroppen. Cirklar behöver inte vara perfekta. Dessa är bara guider. Cirklarna ska placeras nära varandra så att deras kanter berör. De två cirklarna ska vara ungefär lika stora. Lämna tillräckligt med utrymme på höger sida för att rita grisens huvud.

dessin cochon etape 2
Steg 2: huvudet

Rita ytterligare en cirkel på höger sida för att fungera som en guide för grishuvudet. Denna cirkel ska vara ungefär hälften så stor som de andra 2. Denna cirkel måste också röra den andra cirkeln.

dessin cochon etape 3
Steg 3: ansiktsguiden

Rita två korsande linjer inuti huvudet för att hjälpa dig att placera grisens ansiktsdrag senare.

dessin cochon etape 4
Steg 4: nospartiet

Rita en båge på höger sida av huvudet för att vägleda dig när du placerar grisens nos. Bågen är lite kantig till höger och böjd nertill.

dessin cochon etape 5
Steg 5: öronen

Rita en liten triangel ovanpå huvudet som en guide för grisens öra.

dessin cochon etape 6
Steg 6: kroppskontur

Rita en serie linjer som förbinder huvudcirklarna för att forma grisens kropp.

dessin cochon etape 7
Steg 7: grisens fötter

Rita fyra streck under kroppen för grisens ben. Böj linjerna lite för att indikera platsen för lederna och fötterna.

dessin cochon croquis
Skiss av gristeckning

Det var allt för den första skissen! Från och med nu kan du trycka hårdare på pennan för att få en mer färdig skiss.

Del 2: Rita grishuvudet 

dessin cochon etape 8
Steg 8: Ögon

Rita grisens öga inuti huvudet med hjälp av linjerna som guider för placering. Rita ögat lätt som en platt ellips och mörka sedan linjerna. Rita några linjer runt ögat för att göra rynkor. Skugga insidan av ögat, förutom en liten cirkel som representerar bländning.

dessin cochon etape 9
Steg 9: Öron

Använd huvudets triangulära form som en guide för att rita öronen. Följ guidens form samtidigt som du gör örat mer rundat. Lägg till ett streck inuti för öppningen och några i botten för basen. Rita en liknande form till höger för att indikera grisens öra på andra sidan.

dessin cochon etape 10
Steg 10: nosen

Rita grisens nos på slutet av den initiala bågen. Näsan är uppbyggd av två ellipser: en ellips på utsidan och en mindre ellips på insidan för näsborren.
dessin cochon etape 11
Steg 11: nospartiet

Rita resten av nosen efter grundkonturen från den första guiden. Mörka den övre delen av grisens nos och dra linjen lite lägre än guiden. Rita munnen nära mitten av guiden som en vågig linje. Den nedre delen av nospartiet ska vara krökt.

dessin cochon etape 12
Steg 12: halsen

Använd den första cirkeln som en guide för att rita resten av grisens huvud. Gör den övre linjen mörkare och rita några böjda linjer längst ner för att indikera hudens veck.

 

Del tre: Rita griskroppen


dessin cochon etape 13
Steg 13: frambenen

Använd linjerna på höger sida som guider och rita grisens framben. Rita lätt formen på det första benet efter grundkonturen. Böj tassen framåt. När du har rätt struktur, mörka linjerna. Lägg till hoven i slutet av tassen i en serie korta, böjda linjer. Rita vänster framben på samma sätt. Skissa lätt formen på benet efter linjerna i guiden. Gör sedan mörka linjerna när du har rätt struktur.


dessin cochon etape 14
Steg 14: bakbenen

Använd linjerna som guider för att rita grisens bakben med samma teknik. Börja lätt rita fliken längst till vänster och mörkna först när du har rätt struktur. Toppen av tassen ska vara tjockare än botten. Ge tassen olika kurvor och tjocklekar för att indikera lederna. Rita hovarna längst ned. Rita vänster bakben med den sista raden som en guide. Grisen tar ett steg framåt, så rikta tassen framåt.

dessin cochon etape 15
Steg 15: kroppen

Gör de återstående linjerna mörkare för att skapa resten av grisens kropp. Du kan sänka bottenraden och göra den mer böjd om du vill att din gris ska vara större.

dessin cochon etape 16
Steg 16: svansen

Rita grisens svans på den övre vänstra sidan av kroppen. Korkskruvens svans består av några böjda linjer och några längre linjer till vänster för den krulliga delen.

dessin cochon etape 17
Steg 17 (valfritt): radera penndragen

För ett renare utseende, radera så många av de initiala guidelinjerna som möjligt. Oroa dig inte för att radera dem alla, du kan lämna några. Rita om de sista raderna som du raderade av misstag.

Slutresultat
dessin cochon résutat

 

Sista steget (valfritt): Skuggning

Lägg till skuggor till din ritning för att ge den mer dimension och volym. Välj ljuskällans riktning vid skuggning så att skuggorna överensstämmer med den. Variera trycket på din penna för att uppnå olika grader av skuggning. Skugga formerna på grisens kropp (framben, nos, mage etc.) individuellt för att få en mer upphöjd look. Grisar är inte håriga, så lägg till mjuka, jämna drag för att undvika att skapa en hårig konsistens. Växla mellan ljusa och mörka värden genom att justera trycket på pennan för att få en mer konsekvent bild.

Lägg till en skugga under. Detta hjälper till att sätta grisen på en yta så att den inte ser ut att sväva i luften.

För att gå längre kan du också Färg din gris i rosa! Slutligen, om du föredrar att lära dig genom att se det gjort, här är steg-för-steg-videon av denna ritning:

 

Vill du rita en gris i present? Eller kanske du bara älskar det här djuret? Klicka här och upptäck vår oemotståndliga spargris eller insamling av spargris för barn var och en mer original än de andra.

cochon tirelire

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.