raisons d'utiliser une tirelire

4 skäl att använda en spargris (och vad man ska göra när den är full)

Som en del av detta läsår 2019 (men även under resten av året) ville vi fokusera på ett av de enklaste och mest praktiska sätten att spara: spargrisen.

tirelire fleurie

Varje person får en spargris någon gång i sin barndom. Det är ett av de mest effektiva sätten för föräldrar att lära sina barn värdet av att spara, och värdet av att bevara och hantera dina pengar väl snarare än att spendera det. Ännu viktigare är spargrisen också en bra påminnelse för föräldrar och unga vuxna som kanske har glömt vikten av att spara.

Här är fem skäl till varför alla, unga som gamla, bör använda en spargris: 

  • Hon hjälper till att lagra förändringen. Istället för att förlora alla dina tio- eller tjugocentsmynt under soffkudden eller i din bil, förvara dem samvetsgrant och placera dem i en spargris. Detta kommer inte bara att hjälpa till att städa huset och bilen, utan det kommer också att förstärka goda sparvanor.
  • Pengar ackumuleras snabbare än du tror. När det kommer till ekonomi är det alltid viktigt att sätta upp mål... Att använda en spargris är ett enkelt sätt att hjälpa dig uppnå dessa mål. Oavsett om du funderar på att spara till en ny bil eller en exotisk vintersemester, kan du genom att lägga mynt i din spargris se på ett ögonkast (eller i vikt om det inte är genomskinligt) hur nära (eller långt) du är att göra detta köp.
  • Du föregår med gott exempel. Spargris är ett enkelt och effektivt sätt att utbilda unga i familjen om vikten av att spara. De kanske inte sparar till ett större köp, men de vill definitivt spara till något, oavsett om det är en ny leksak, en ny telefon eller ett nytt tv-spel. Att lära dem fördelarna med att använda en spargris kommer att vara mycket användbart för dem i framtiden.
  • Stärker spararens attityd. Att spara bör alltid vara i fokus. Som Benjamin Franklin sa: "En sparad öre är en tjänad öre." Oavsett om du sätter in en del av din lön på ett sparkonto eller lägger växelpengar i en spargris, så räknas varje liten bit. Med en spargris kan du bokstavligen se dina pengar växa varje gång du sparar. Detta är en bra vana att ha med dig under hela ditt vuxna liv.

 

Nu uppstår en fråga: vad man ska göra när spargrisen är full ? Det finns två/tre möjligheter. 

tirelire cochon tas de pieces

  • Belöna dig själv med en present! Oavsett om det är en ny handväska, en hummermiddag eller en liten semester (och lägg resten på ett sparkonto).
  • Donera en del av pengarna till en lokal välgörenhetsorganisation i ditt område (och sätt in det som finns kvar på ditt sparkonto).
  • Investera en del av pengarna (...Och lägg resten på ett sparkonto).
  • Lägg allt på ett sparkonto.

 Jag önskar er alla framgångsrika besparingar!

Att veta mer :

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.