pieces de tirelires

Tro det eller ej, en spargris hjälper dig att spara och uppnå dina ekonomiska mål

Rikedom kommer från att sätta upp ett mål, disciplin och konsekvens. Detta är vad som kallas "spargrisstrategin". Det finns lärdomar att dra av dessa små lådor fyllda med mynt.

Spargrisen illustrerar ordspråket: "små bäckar gör stora floder"

Varje till synes gigantisk uppgift verkar lättare att ta sig an när den reduceras till små bitar. Om du ville bestiga ett 4 000 meter långt berg som Mont Blanc, och du kunde göra det en dag i taget, skulle du bara behöva klättra 11 meter per dag för att nå toppen.

Om du vill ta en mycket trevlig resa om 10 år värd 15 000 euro måste du spara för att samla på dig detta belopp 3,93 euro per dag. Om du placera detta belopp i en spargris och en gång om året sätter du in 1 434 euro på ett sparkonto till en ränta på 1 % efter skatt, så har du din budget för den här resan.

Till jul gav en väns dotter sin pappa en present med en etikett där det stod: "Till min ekonomiska pappa som älskar att resa." Det var en magnifik vit keramisk spargris. Eftersom resor ofta står högst upp på utgiftslistan påminner en spargris oss om fördelen med att spara ständigt och regelbundet att uppnå ett mål.

économie argent tirelire

Att spara i spargris är en vana värd att ta igen för vuxna

När jag var barn gav mina föräldrar mig en spargris för att lära mig att om jag ville ha något så skulle jag spara och hantera mina pengar väl att köpa den. Vi förknippar spargris med barn, men nästan överallt i världen, spargrisar är populära bland vuxna.

Till exempel Kineser anser att en spargris är en lycka till. Européer ser en spargris som ett förebud om tur och rikedom. Runt om i världen tror många att gåvan av en spargris lycklig nyårsdag och säkerställer ekonomisk framgång. Men självklart måste du lägga något i det...

Ursprungligen var du tvungen att bryta spargrisen för att komma åt pengarna, vilket tillfogade ett ytterligare hinder för att uppmuntra att lämna dem intakta. Nu är spargrisen tillverkad av metall eller plast, en stor plugg sätts in under magen på grisen, vilket gör att pengarna kan extraheras.

Medan spargrisar lär barn visdomen att spara, vuxna behöver ofta lära sig om barndomen. DE Bästa tiden att spara pengar är när du har det. Överskuldsättning kan vara ruinerande.

Tänk på de saker i livet som kräver betydande kapital - att studera på en privat skola, nattvard, bröllop, köpa hus, bil och andra dyra saker, starta ett företag, en bekymmersfri pension i en tid med längre liv, långsiktiga sjukvård, roliga tider som resor. Bekväma, exotiska eller äventyrsresor är ofta mycket dyra!

Kraften i regelbundenhet är nyckeln till att spara!

George Clason publicerade 1926 sin klassiska bok, "The Richest Man in Babylon." Karaktären, Arkad, en gång en fattig skriftlärare, blev mycket rik på det antika Babylon. Hur gjorde han det? Genom att "betala dig själv först": Clason rekommenderar att du tar ut pengar när du tjänar pengar omedelbart 10% som du lägger åt sidan och investera klokt.

Att veta mer :

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.