quelle somme d'argent donner pour un baptême

Hur mycket pengar ska man ge för ett dop?

När det kommer till dop vill många veta hur mycket de ska ge bort i gåva. Denna fråga är svår att svara på eftersom beloppet du ger beror på din personliga situation.

Men här är några allmänna riktlinjer som hjälper dig att avgöra hur mycket du ska ge för ett dop.

Cérémonie de Baptême

Hur mycket kostar en doppresent?

DE dopgåvor kan variera avsevärt i kostnad och betydelse. Det är inte ovanligt att människor spenderar mellan 20 och 200 euro på en gåva av dop, genomsnittet är runt 50 euro. Det viktigaste är att ge en gåva som har personlig betydelse och kommer att omhuldas av barnet och deras föräldrar.

Naturligtvis kan du alltid ge en gåva mer traditionella, som kläder eller leksaker. Se bara till att välja en present som barnet kan använda och njuta av i många år framöver.

Det finns ingen hård och fast regel när det kommer till hur mycket man ska spendera på en doppresent. Det beror på din relation till barnet och deras familj, samt din budget.

Faktorer att tänka på:

  • Relation med familj: Om du är nära släkt med familjen förväntas du ge en större gåva. Till exempel kan morföräldrar ge $100 vardera istället för $50. Fastrar och farbröder kan också tänka sig att ge lite mer, speciellt om de kan göra det.
  • Din budget : Självklart kommer din budget alltid att vara en faktor att ta hänsyn till när du bestämmer hur mycket du ska ge för ett dop. Om du har en stram budget, känn inte att du måste erbjuda samma sak som alla andra. En mer blygsam, men omtänksam present är alltid uppskattad.
  • Typ av present som erbjuds: Vissa familjer föredrar penninggåvor, medan andra föredrar praktiska gåvor som kläder eller blöjor. Det finns inget rätt eller fel svar, det är bara en fråga om preferenser. Om du inte är säker, fråga föräldrarna vad de föredrar.
  • Sparande eller kontanter: Förutom att skänka kontanter kan du erbjuda en spargris vilket är ett bra alternativ om du vill hjälpa familjen att spara till barnets framtid. Du kan också inrätta en utbildnings- eller sparfond för barnet om du vill.
  • En donation som alternativ: Om du fortfarande är osäker på hur mycket du ska erbjuda kan du överväga andra lösningar. Du kan donera till välgörenhet i barnets namn eller ge en gåva som håller längre, till exempel smycken. Vad du än bestämmer dig för, kom ihåg att det är avsikten som räknas.
Tirelire Baptême

    Kan vi ge pengar i doppresent?

    Ja, det är helt acceptabelt att erbjuda pengar som dopgåva. Faktum är att många familjer föredrar att få penninggåvor eftersom de kan använda pengarna till doprelaterade utgifter eller för sitt barns framtid.

    Vilken gåva ska en gudfar eller gudmor ge vid ett dop?

    Det finns ingen fast gåva som en gudfar eller gudmor måste ge vid ett dop, men många familjer värdesätter gåvor som kommer att vara användbara för dem när de ska uppfostra sina barn.

    Här är några idéer: ett sparkonto för barnets framtid, ett smycke med religiös betydelse eller en speciell bok om den katolska tron.

    Cadeau baptême

    Hur mycket pengar ska morföräldrar ge för ett dop?

    Om du läser den här artikeln som morförälder, är du definitivt intresserad av att ge presenter till dina barnbarn. Du bör inte oroa dig för detta. Det har du förmodligen redan gett gåvor till dina nära och kära på deras födelsedagar, bröllopsdagar och andra tillfällen. Det är i princip samma sak för ett dop.

    Vilken summa som helst är acceptabel och eftersom du kommer att vara närvarande vid många viktiga tillfällen i barnets liv behöver du inte oroa dig om du tycker att din gåva inte är särskilt generös. Ge så mycket du har råd med och att du är redo att ge.

    Så som mormor vill man inte ha det inte gynna ett barnbarn framför ett annat. Du har förmodligen flera och du bör försöka göra det lika för alla.

    Vem betalar för dopet?

    DE föräldrar till det döpta barnet är i allmänhet ansvariga kostnader förknippade med religiöst dop. Detta inkluderar kostnaden för dopklänningen, blommor och alla andra ceremonirelaterade utgifter. Men gudföräldrar och andra familjemedlemmar hjälper ofta till att täcka dessa kostnader.

    Enfant Baptême

    Slutsats

    I slutändan finns det ingen inget fast belopp att donera för ett dop. Det gäller bara att veta vad du är bekväm med och vad du har råd med. Det viktigaste är att din gåva kommer från hjärtat.

    Oavsett så är en gåva inte lika viktig som att närvara vid ceremonin och visa stöd för barnet och till sina föräldrar. Det är din närvaro som förväntas, inte en gåva. Om du funderar på att inte komma för att du inte har något att erbjuda, tänk om!

    Har du några andra tips för att bestämma hur mycket du ska ge för ett dop? Dela dem gärna i kommentarsfältet nedan!

    tirelire
    Tillbaka till blogg
    Lämna en kommentar

    Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.