économiser avec une tirelire

Hur sparar man med en spargris? 7 hemliga tips

Har du någonsin köpt en spargris, lagt den vid din säng och hittat den igen? video efter flera månader? Om så är fallet är du inte ensam. I själva verket är det en problem som händer många andra människor. där orsak ? Du vet inte hur man sparar med en spargris.

économiser tirelire

Men få inte panik! Om vi ​​bestämde oss för att skriva den här artikeln idag, är det med huvudsyftet att hjälpa dig att ändra denna vana. Ja, det är möjligt fyll din spargris utan att inse det. För detta behöver du bara ha bra tips som de vi erbjuder nedan.

Lade märke till : innan du börjar, vet att det är nästan omöjligt att följa alla metoder på en gång med risk för att förstöra dig själv eller avskräcka dig. Som ett tips råder vi dig att läsa alla sparstrategier och sedan välja de som verkar genomförbara för dig under hela året. Sedan adoptera dem och det är det.

Tirelire Cochon

01 – Sätt en veckobudget och ta ut den kontant

Ingen kommer att berätta något annat för dig, när du går vidare med en definierad månadsbudget slipper du onödiga utgifter för dina pengar. Det är därför, om du vill bli sparsam (hantera din budget), det första du ska göra är att undvika att gå till bankomaten varje gång du behöver pengar. Här är det att föredra att göra en uppskattning av dess veckovisa ekonomiska behov, att ta ut motsvarande summa kontant och hantera det under veckan (varje månad).

Faire un budget

 Med det här tipset blir det enklare att kontrollera dina utgifter och därmed undvika att göra "onyttiga" utlägg. På samma sätt blir det lättare att spåra varje euro i din budget och se hur mycket det kostar dig. stanna i slutet av veckan. Så lägg de oanvända pengarna direkt i din spargris. Coolt eller hur? Du slipper värdelösa utgifter medan du fyller din spargris genom att lägga pengar från denbort och spara pengar.

Lade märke till : rådet vi kan ge dig innan du fortsätter är att alltid inkludera denna metod bland de du väljer. Det är faktiskt en av de mest effektiva som finns.

02 - Välj en specifik valör att spara (5 sedlarmetoden)

Technique pour un budget

Få människor känner till den här metoden, men den låter dig effektivt spara pengar med en spargris. För att sammanfatta det handlar det om att definiera en cutoff att spara varje gång. Det handlar med andra ord om att berätta. " När jag får den här lappen kommer jag inte att använda den igen, men jag kommer att skicka den till min spargris. ».

Oftast är detta 05 euro-sedeln. Så fort du får den lägger du den direkt i din låda utan att byta den igen. Till exempel, om du har 20 euro och du vill betala en räkning på 12 euro, får du nödvändigtvis 07 euro. Om det bland 07 euron finns en 05 eurosedel lägger du den åt sidan för att förvara den senare i spargrisen. Låtsas sedan att det aldrig har funnits.

Lade märke till : valören som ska sparas får inte väljas slumpmässigt. Du måste faktiskt se till att den inte är för stor för att undvika budgethål innan veckan är slut.  

03 - Bestraffa dina dåliga ord och dåliga handlingar

Punir ses actes

Ingen är perfekt, säger man ofta! Det går dock att förbättra om man verkligen vill. Bland de möjliga metoderna finns det att s'autoloader. : vi förklarar. Principen för denna metod är ganska enkel (betala alla dina dåliga handlingar och dåliga ord till din spargris). Oftast är det viktigt att definiera a initial kurs.

Du kan till exempel bestämma dig för att lägga en euro i kassan för att straffa dig själv. Till skillnad från tidigare metoder som huvudsakligen gjorde det möjligt för dig att spara, låter den här dig inte bara spara med din spargris, utan också bli en bästa personen. Och det är inte allt! Det är också möjligt att göra det till ett spel med dina barn. För att göra detta, gör helt enkelt gruppspel.

Lade märke till : vissa människor använder den här metoden utan den primära avsikten att spara. För dem är det faktiskt ett bra sätt att utbilda små barn och förbättra sig själva som person.

04 - Belöna dig själv för dina goda gärningar

bonnes actions

Till skillnad från den tidigare metoden har denna principen att belöna dig. Här handlar det om att återigen definiera ett belopp för alla dina goda gärningar. Bestäm dig till exempel för att lägga en euro i spargrisen varje gång du är stolt över dig själv. Oftast är det en hjälpande handling som du har genomfört, en belöning för att du har uppfyllt dina mål för dagen...

Som tidigare kan du också använda denna sparmetod för att ingjuta bra värden hos dina barn. Lär dem till exempel att bete sig bättre, dela med dembesparingsanda, motivera dem att ha rätt attityder... Om du såg Harry Potter-filmen är det lite samma princip med utmärkelser för årets slut.

05 – Fyll din spargris med 52-veckorsmetoden

Défi 52 semaines

Detta är en ganska svår metod, men effektiv att nå jackpott vid slutet av året. Principen är enkel: "spara varje vecka ett belopp som motsvarar positionen för motsvarande vecka". Vi är medvetna om att detta är en ganska vag förklaring, men med ett exempel blir det bättre.

Varje vecka på året på en plats! Till exempel motsvarar den första veckan i januari position 1, den andra till position 2 och så vidare. För att spara med den här metoden måste du lägga en euro den första veckan i januari, två i den andra och så vidare. Efter sex månader kommer du att vara det 26Det är vecka och prispotten blir 351 euro. I slutet av året låter den här metoden dig spara 1378 euro.

Tirelire Design

Certes, lSiffrorna är smickrande, men som vi sa ovan är detta en svår metod att uppnå. Det finns faktiskt veckor där du kommer att behöva lägga in 20 euro, 30 euro och till och med 50 euro för att vara konsekvent. Oftast känner vi svårare mot slutet av året och det är inte alltid lätt att hänga med.

Lade märke till : vårt råd här är att försäkra dig om att din inkomst gör att du kan utföra denna metod framgångsrikt. Annars kan du göra cykler på 6 månader vardera.

06 - Säg till dig själv: "pengar mottagna oväntat hör hemma i spargrisen"

Technique pour économiser avec sa tirelire facilement

Det är inte ovanligt att få pengar oväntat! Till exempel genom att tvätta dina kläder, städa ditt hus... Enligt denna metod ska alla summor som du oväntat får in i spargrisen. Du har trots allt inga program på dem, så släng dem inte bara i din låda? Förutom att du kan minska onödiga utgifter, den här metoden låter dig svälla din spargris.

Ett annat tips att länka till denna metod är att rikta dina gula mynt till din spargris. Ja, eftersom vi inte gillar transportera dessa delar på daglig basis är det mest fördelaktiga att slänga dem i spargrisen istället för att säga "behåll växeln". Om denna gest kommer att få dig att se ut som en billig skridsko för att få växelpengar på 1 eller 2 cent, kommer det också att få dig att bli en sparare (vilket är ditt mål att lägga pengar åt sidan).

07 - Ha tålamod och framför allt väldigt disciplinerad

Économiser sur le long terme

Om många inte kan spara med spargris så är det för att de är det. : antingen otålig eller odisciplinerad. Även om vi alla vill att våra medel ska fyllas måste vi förstå att detta inte kommer att ske omedelbart. Det är därför det rekommenderas att hålla sig lugn och fastställa ett datum för att öppna spargrisen.

Hur man sparar med en spargris: vad man ska komma ihåg

Objectif financier

Det var allt för den här artikeln som fokuserade på hur man sparar med en spargris! Nu kan du uppnå riktiga bedrifter och samla en riktig jackpott. Men innan du lämnar oss bör du veta en sak. : du sparar inte med en spargris för skojs skull. Oftast är det en åtgärd som utförs i syftar till att uppnå ett mål.

Du kan till exempel spara för att betala för en resa, göra om garderoben, köpa en ny telefon, byta dator... Oavsett motivation måste du ha det i åtanke från början till slutet av ditt sparande. Det är faktiskt slutmålet som fungerar som motivering.

Om du vid något tillfälle har svårt att följa den valda metoden måste du komma ihåg att det är för en god sak. På samma sätt, om det blir en ekonomisk börda att fylla din kassa, kan du ändra din metod och prova en enklare. Framför allt får man inte ge upp på vägen.

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.