Comment arrêter d'être dépensier

Hur man slutar vara en spenderare: Lärdomar från ett barn och en spargris i plast

Förra helgen var jag på en finanskonferens. Denna konferens är en sammankomst av finansbloggare, förmögenhetsförvaltare och media som alla har samma mål. Snacka om pengar! Det var en minst sagt produktiv konferens, men den bästa lärdomen kom när jag kom hem. Om du någonsin har varit på en konferens, så ska du veta att det brukar finnas små gratis presenter. Man brukar kunna få lite häftiga godsaker beroende på vilka stånd man går till. Jag plockade upp några vackra bitar, men de flesta av dem var för min unge son (han är under två). Vem älskar små prylar mer än en ung pojke?

tirelire vache

När jag gick runt i mässhallen lade jag märke till en spargris. Den var av plast och tillräckligt liten för att få plats i min resväska. Jag tog en i hopp om att ge den till min son. Han har redan en spargris, men den är riktigt snygg och gjord av metall. Eftersom han gillar att kasta saker är spargrisen i plast ett bättre alternativ. Jag vet inte hur det är med dig, men jag föredrog att undvika att en metallspargris gick igenom min vägg.

När vi kom hem på söndagen packade jag upp min väska och gav honom några gratispresenter. Ingen av dem imponerade på honom förutom spargrisen. Som finansbloggare gör det mig glad att se min son le när han ser en spargris. Jag vet att han inte förstår vad det egentligen är.

tirelire avec des pieces

Ser min son interagera med en spargris i plast

Vad är det för kul att ha en tom spargris? Vem skulle vilja ha en helt tom spargris i plast? . När jag först gav den till honom log han och tog den. Jag hade växelpengar i fickan, så jag lade den på marken. Han har aldrig rört mynt, så det här var en helt ny upplevelse för honom. Jag visade honom hur man satte mynten genom springan och han försökte imitera mig. Det tog ett tag att förstå syftet med denna övning, men han förstod. Det var roligt att se honom lägga pengarna i spargrisen. Att titta på honom lärde mig också några viktiga lektioner.

Problemet för de som spenderar är att det går LÅNGSAMT att spara pengar!

Jag förstår nu varför så många människor ger upp på att spara pengar. Det är en långsam process. Om du inte ser dina pengar växa kan du ge upp. Min son blev frustrerad när han inte kunde stoppa in myntet i spargrisen. Han skulle då bli arg när han ville lägga i mer än en bit åt gången. Han förstod uppenbarligen inte poängen med att spara mynt, men han blev bara vägledd av hans nöje att sätta in mynt. Han försökte göra det snabbare!

Han hade roligare när han kunde lägga in bitarna från locket längst ner. Så jag tog av locket och lät honom leka med det. Genom att lägga in fler mynt blev han mer engagerad och stannade längre med spargrisen. Jag kan se samma fenomen i verkligheten. Vi gillar alla att lägga mycket pengar på våra sparkonton. Detta lugnar oss och uppmuntrar oss att fortsätta. Det är motiverande att se att pengarna växer snabbt. Vem vill inte spara mer pengar?

Nyckelläxa: Även om besparingar kan vara långsamma, hitta sätt att göra det till ett spel. Testa att lära dig nya sätt att spara och skapa sparnivåer. Använda sig av tips för att hantera dina pengar väl. Bli inte avskräckt när du inte har sparat så mycket som du ville.

Att sluta vara en slösare är svårt, för det är alltid roligare att ta ut pengar från spargrisen

Jag kanske måste arbeta med den här delen, eftersom min son visar tecken på konsumtion! Skojar bara, han är inte ens två år gammal. Jag ska låta honom spela det här lilla spelet lite längre och sedan lära honom vad det egentligen betyder. Hur som helst, efter att ha lagt pengar i spargrisen, han ville få tillbaka den direkt. Han försökte skaka spargrisen för att få mynten att falla genom springan, men det var svårt att göra. Han räckte mig spargrisen och ombedd att öppna bottenlocket. Jag gav honom tillbaka den öppna spargrisen och han hällde pengarna över sig själv, huvudet som en dusch. Efter att jag kom till sans... insåg jag att han hade roligare att spela med pengar.

picsou douche de pieces

Tänk på det en minut. Vem gillar inte att spendera pengar? Ja, jag vet att många privatekonomibloggare gillar att spara pengar, men det finns tillfällen då vi gillar att spendera dem också. Alla gillar det. Vår kultur bygger på utgifter. De flesta fransmän sparar inte. Det finns frestelser runt omkring oss att spendera pengar, och väldigt få saker som uppmuntrar sparande. Den genomsnittliga sparkontoräntan är cirka 0,10 %. Det är 10 cent för varje 100 euro som sparas. aj!

Nyckelläxa: Även om det alltid är roligt att spendera våra pengar, se till att du fortfarande sparar tillräckligt. Vi har alla många mål för våra pengar, att leva, gå i pension eller att kunna resa. Det är därför absolut nödvändigt att spara för att uppnå dessa mål. Ja, jag förstår konceptet" Du lever bara en gång ", mer VHar du någonsin velat för att du följt detta koncept för att du inte hade sparat tillräckligt? Utan besparingar för att gå i pension eller njuta av resor blir detta koncept fruktansvärt dyrt år senare.

Min son visade mig att vi från en ung ålder hade mer spänning att ta pengar från spargrisen. Kanske är det därför spargrisarna inte är lika populära. Allt som krävs är ett stort hammarslag för att dra nytta av dina rikedomar. Frestelsen kan vara stor och vårt nöje är omedelbart tack vare användningen av besparingar. Många av oss, inklusive jag själv, ibland låter konsumtionen gå om våra bästa avsikter. Jag hoppas att vi kan fortsätta att spara dagens dollar så att vi kan använda dem när vi verkligen behöver det. Att spara pengar är roligt och jag gillar det, men det finns många hushåll med lite eller inget sparande. Jag hoppas att min son gradvis kommer att förändras och gillar tanken på att behålla sina mynt i spargrisen istället för att öppna den för att skratta i några sekunder!

Att veta mer :

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.