comment nettoyer des pièces de monnaie

Hur rengör man mynt? Våra tips

Ett mynt på 20 cent förblir i omlopp i i genomsnitt 30 år. Det betyder att tusentals människor har rörde pengarna som för närvarande finns i din spargris. Det finns mer bakterier på dina pengar än på en toalettsits. Varje gång du rotar igenom dina bilbarnstolar efter delar, hamnar du på en offentlig toalett.

Ska myntsamlare rengöra sina mynt?

Myntsamlare borde var försiktig när de planerar att städa sina rum. Sannerligen kan rengöring orsaka avskrivning av delens värde. Vissa samlare föredrar därför att lämna sina pjäser i originalskick för att undvika förändringar av deras värde. Innan du städar ett rum rekommenderas det därför att göra det bedömas av en expert för att undvika förlust av dess värde. Samlare bör vara medvetna om riskerna med att rengöra mynt och vidta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att bevara deras värde.

pièce propre

Kan vanliga mynt rengöras?

Du kanske undrar om det är möjligt att rengöra vanliga mynt utan att försämra deras värde. Var så säker, det är fullt möjligt att städa dina vardagsrum utan att skada deras värde. Mynt hanteras ofta och samlar på sig bakterier, oxidation och smuts, från olika källor som fickor, plånböcker, soffkuddar och kassaapparater. Dock, det finns flera produkter som du kan hitta i din garderob eller ditt kylskåp som kan hjälpa till att städa dina mynt effektivt.

tirelire cochon

Rengöring av mynt hemma

Nu när vi har fått ansvarsfriskrivningen ur vägen, låt oss titta på bästa sättet att städa rum hemma. Om du bara samlar för skojs skull och inte har för avsikt att sälja eller byta ut dina pjäser i framtiden, kommer följande steg att låta dig: rengör lätt ett mynt.

 

Samla först ditt material

matériel nettoyer pièce

Du kommer behöva:

  • Detta
  • Vit vinäger (eller färsk citronsaft)
  • Grund plastbehållare
  • Tyg eller pappershandduk
  • Bakpulver (valfritt)
  • Tandborste (valfritt)
  • Diskmedel (valfritt)

Steg 1 :

nettoyer pièce

Blanda en kopp vinäger (eller citronsaft) i en burk med en matsked salt. Rör om blandningen tills saltet är helt upplöst.

2:a steget:

nettoyage pièce

Häll lösningen i plastbehållaren. Se till att det finns tillräckligt med vätska för att sänkas ner fullständigt slantarna som kommer att placeras platt i botten av behållaren. Om inte, tillsätt vätska tills penniesna är helt nedsänkta.

Steg 3:

pièce dans l'eau

Ordna bitarna i ett enda lager så att de inte rör vid varandra. Vänta sedan 15 minuter.

Steg 4:

main qui nettoie des pièces

När du tar bort bitarna och torkar dem med en trasa eller pappershandduk ska de se blanka ut. Om det bruna oxidationsskiktet inte lossnar, sätt tillbaka delarna till behållaren och låt dem dra i ytterligare fem minuter.

Steg 5 (valfritt):

brosser des pièces de monnaie

Möjlig åtgärd: Om dina barn föredrar en mer praktisk metod för att rengöra delar, tillsätt en liten mängd vatten till en matsked bakpulver för att bilda en pasta. Låt dina barn använda en gammal tandborste för att applicera pastan på varje del och skrubba försiktigt. Skölj delarna för att avslöja de nu blanka ytorna.

Steg 6 (valfritt):

pièce de monnaie dans mousse

Om dina delar fortfarande är smutsiga kan du fylla plastbehållaren med ett 1-tums lager varmt vatten. Tillsätt sedan lite diskmedel och rör om vattnet för att skapa bubblor. Lägg till bitarna och gnugga var och en tills ytan är blank. Skölj med ljummet vatten och torka sedan.

tirelire
Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.