remplir sa tirelire

Hur fyller man sin spargris? Våra bästa tips

När du köper en spargris är det främst i syfte att fylla den och nå den största jackpotten. Detta är dock inte alltid resultatet vi får för enkel anledning att vi gör fel. För den som inte vet så fyller man inte på sin kassa genom att lägga en lapp i den då och då. Oftast är det nödvändigt att följa en bra strategi från basen av dess sparande

remplir sa tirelire

För de som ännu inte har läst den har vi tagit fram en komplett artikel som erbjuder dig DE bästa strategierna för att spara med spargris

Idag bestämde vi oss för att närma oss ämnet annorlunda genom att svara på frågan hur du fyller din spargris. Till skillnad från föregående artikel kommer det här inte att handla om strategier, utan snarare tips som hjälper dig att bli mer ekonomisk. Utan vidare, här är för dig 06 saker att göra för att snabbt fylla din kassa. 

01 - Förstå den kumulativa effekten för att enkelt fylla din spargris

objective avec tirelire

En anledning till att många inte lyckas fylla sina spargrisar är att de blir avskräckta efter ett tag. Det är de faktiskt inte medvetna om bli sparsam är en process som kräver tålamod. Det är därför du som ett första tips för att fylla din spargris alltid måste tänka på den kumulativa effekten

 

tirelire cochon

 

Säg till dig själv inombords att det inte är ett enmånadsjobb att ha en full spargris. Enligt vår mening är ett av de bästa sätten att uppnå detta att definiera ett kassationsdatum. Med andra ord, skriva ner i en kalender dagen du ska bryta din låda. Oftast rekommenderas att välja en termin eller ett år. På detta sätt är du säker på att ha en konsekvent prispott om du har definierat en bra sparstrategi. 

tirelire et euro

 Men var försiktig, det här är bara enkla förslag. Faktum är att du bör veta att upphörningsdatumet för din fond främst beror på din bidragsmål. Ju bättre din hantera dina pengar, desto snabbare blir det. Om du till exempel vill bidra till ett projekt som kommer att ske om två år, öppna inte spargrisen på två år. För att fortsätta, ge dig själv helt enkelt motivation behövs och sluta inte tro att dina uppoffringar är för en god sak, för de kommer att ge dig enorm glädje senare. 

02 - Välj spargris utan lock eller försegla din

Nej, var säker, vi säger inte detta för att tvinga dig att köpa en ny spargris efter en sparcykel. Här är målet rätt för att undvika frestelser för att se hur mycket du har, eller för att få tillbaka lite pengar när du behöver det. 

 

tirelire licorne

 

Om du inte vet, visar erfarenheten att människor med spargrisar i kork som kan öppna och stänga hamnar oftast i fällan att öppna den. Antingen för räkna sina besparingar, eller ta eller två biljetter för att lindra ett behov.

casse tirelire

Det är därför, för att undvika att göra detsamma, ett tips skulle vara att gynna lådor utan lock, eller de med lock som du förseglar med silikon från början av sparandet. Om du vill ha vår åsikt, den andra typen har större fördel. Eftersom tanken är att spara, räddar det dig från att köpa en ny fond varje gång du vill bidra. 

tirelire cassé avec marteau

Oftast låter en enda fond dig spara i flera år eller till och med livet ut. För att göra detta, ta helt enkelt bort silikonen när du tömmer spargrisen och ställ tillbaka den för förvaring. kommer att använda igen

03 - Fyll din spargris för ett specifikt mål och ha principer

Remplir sa tirelire pour un objectif précis

Det här är förmodligen det bästa rådet vi har gett dig hittills. För att sammanfatta, vet att spara med ett mål och principer är bättre än att spara utan anledning. Du läste rätt, vissa bestämmer sig för att spara av den enkla anledningen att de hört någonstans det spara pengar var en bra sak. Men verklig motivation räcker inte, därför ger upp några veckor efter start.

discipline avec tirelire

Det är därför vi starkt rekommenderar att du alltid sätter ett mål i åtanke innan du påbörjar ditt sparande. Som ett tips, välj alltid en mål det är viktigt för dig och säg till dig själv att det inte kommer att göras utan pengar. Om du under sparveckorna har svårt att hänga med, kommer motivationen att återuppväckas av att tänka på ditt mål. Likaså måste du upprätta en serie av principer för utgifter mindre och därmed fylla din spargris. Till exempel :

  • Sluta med ditt beroende
  • fumer cigarette

    Du kanske inte vet det, men beroenden är en av de saker som gör att du spenderar mest på en daglig basis. Oavsett om det är tobak, alkohol, hasardspel eller till och med kaffe, förstör det dig lite i taget. Därför, om du vill fylla din spargris, är det verkligen dags att minska ditt beroende för att spara mer pengar. Varför inte stoppa de onödiga helt och hållet?

  • Undvik att äta ute
  • manger burger

    Vi vet alla att det är dyrt att äta ute regelbundet. Även om det kan göra dig lycklig, bör du inte göra det till en vana. Som ett tips, begränsa dina utflykter till restauranger och föredrar måltider hemma gjord av dig själv. Om du tillbringar mycket tid på jobbet kan du förbereda dina skålar dagen innan och ta dem med dig. När det gäller de extra pengar som kommer att göras, skicka dem direkt till din spargris.   

  • Föredrar begagnade köp
  • achat d'occasion

    Att köpa i stormarknader är en lyx du inte ska ha råd med när du vill fylla din spargris. Ja, även om vi kan tro att bra kläder eller föremål säljs nya, är detta inte helt sant. Det finns Kläder och accesoarer som du kan hitta second hand i bra kvalitet. Förutom att du kan spara pengar, detta tips är miljöansvarig.

  • Gör korta turer med cykel
  • déplacements à vélo

    När du vill resa korta sträckor kan du ta din cykel för att spara på bränsle, för att skydda atmosfären, och även för att spela sport. Om vi ​​håller oss i ekonomin låter detta tips dig fylla din spargris rejält, eftersom tankning är dyrt

    04 - Följ alltid en sparstrategi för att bättre fylla din fond

    stratégie d’épargne

    Som vi sa ovan är de som lyckas fylla sina spargris de som följer efter en sparstrategi. Här är en sparstrategi helt enkelt en metod du har satt som gör att du kan spara på ett samordnat sätt. Som en påminnelse finns det flera strategier som du kan hitta i detta artikel tillägnad sparande med spargris.

    tirelire cochon bleu

     

    Bland de mest populära metoderna har vi till exempel 5 notmetoden som består av att skicka alla hans 5 eurosedlar i lådan utan undantag. Det finns 52-veckorsmetoden som gör att du kan spara ett belopp som motsvarar den aktuella veckans position under året. där metod för bestraffning eller belöning som gör att du kan lägga pengar i kassan varje gång du begår ett misstag eller en god gärning... I grund och botten finns det många metoder för dig låter dig spara samtidigt som du har roligt. Tveka inte att läsa den berörda artikeln och välj de som verkar mer praktiska för dig. 

    05 - Gå till en loppmarknad för att fylla din spargris snabbt

    brocante pour remplir votre tirelire

    Vi behöver inte alltid allt vi har! Gör oftast en loppmarknad av dina gamla föremål kan hjälpa dig att fylla din spargris. Sortera till exempel dina gamla kläder som du inte längre använder och bjud ut dem på loppmarknader online. På samma sätt kan dina gamla möbler ge dig lite pengar för att fylla ditt kassaregister. 

    Du skulle ha förstått det! Sortera vad ett värde och sälja för vinst. Om du inte gillar idén tillräckligt, tänk på att den andra fördelen är att skapa utrymme i ditt hem. Likaså skyddar det naturen på grund av att det är en föremålsåtervinning. 

    06 - Tjäna pengar på din talang för att nå den önskade prispotten

    Monétiser votre talent

    Slutligen är vårt sista tips att tjäna pengar på din talang. Du kanske inte vet det, men var och en av oss har en speciell gåva eller talang som kan säljas. Om du till exempel gillar att fotografera, kommer att bli säsongsfotograf gör att du kan komplettera din inkomst och därmed få mer besparingsmöjligheter

    Likaså, om du brinner för att rita, lägg din talang en väntan gör att du kan tjäna mer än din lön. På internet finns det många plattformar som gör att du kan komma i kontakt med potentiella köpare. Principen är relativt enkel. : Oftast behöver du bara beskriva vad du erbjuder för att ta emot beställningar. Med pengarna du kommer att tjäna, du kommer att kunna fylla din spargris lättare.

    Att veta mer :

    Tillbaka till blogg
    Lämna en kommentar

    Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.