tirelire et épargne

Sluta ignorera din spargris. Några tips för att spara effektivt

Hur mår din spargris (dvs ditt sparkonto)? Full och frisk, eller deprimerande och tom? Otaliga hushåll hade lite eller inget sparande under det senaste decenniets låga räntor. Att låna var enkelt och billigt, vilket pressade upp den personliga skuldnivån till rekordhöga nivåer. Låga räntor för att låna pengar har åtföljts av låga räntor på investeringar. Det som började som en ekonomisk nedgång har förvandlats till en period av tumultartad osäkerhet. Men även om osäkerhet kan vara påfrestande, kan det också leda till förändring.

Ett sätt att markera förändring är att fatta beslut. Om du misslyckades med att inkludera sparmål i dina nyårslöften den 1 januari i år, eller om dina planer inte hölls, är det nya året och det kinesiska nyåret precis runt hörnet. ger ytterligare en "officiell" chans att fatta positiva ekonomiska beslut.

Det kinesiska nyåret är verkligen en tid att fira nya början. För att vara med i nyårsandan, här är fyra sätt att göra detta år till det där du slutar ignorera din spargris:

1. Rött förknippas ofta med tur, men när det kommer till din ekonomi är svart bäst.🐖

Rött är en lycklig färg i kinesisk tradition, och många tror att det är en försvarslinje mot otur. Även om detta kan vara sant när det kommer till ditt hem, ditt kärleksliv, ditt jobb eller din tur, är det bäst att hålla din ekonomi borta från det röda och i det svarta. För att göra detta, betala av din skuld så snabbt som möjligt.

Att vara skuldsatt är dyrt. Det betyder att du betalar mer än det normala priset, särskilt för det du köper. De extra pengar du behöver för att betala räntor och löpande avgifter håller dig i en evig cykel av att använda pengarna du tjänar idag för att betala för saker du köpt tidigare. Och att ständigt betala för det förflutna berövar dig möjligheten att planera och spara för framtida behov, önskemål och mål.

Lösningen ? Skapa en realistisk plan för att komma ur skulden så snabbt som möjligt. Med dina skulder under kontroll är du i en bättre position att visa din spargris lite kärlek. Här är några tips som hjälper dig att börja betala av din skuld:

2. Undvik tabun: Det finns inga små besparingar 💰

Tabun går hand i hand med traditioner, och när de har funnits tillräckligt länge tenderar gränserna att suddas ut. Det viktigaste tabut att förvisa när det kommer till att spara så att du kan fylla din spargris är att göra avsiktligt sparande. Att ha pengar att investera i din pensionssparplan, ditt Livret A eller något annat sparkonto är ingen slump. Du måste planera pengarna du ska spara i din budget, på samma sätt som du budgeterar för din mobiltelefonräkning eller dina bilbetalningar.

Tänk på det så här: att spara pengar När du har råd, eller när du har extra pengar, händer det nästan aldrig. Det är därför många spargrisar är permanent på livstöd.

Lösningen ? Börja spara nu. Kontrollera ditt banksaldo, fickor eller plånbok och hitta €10 eller €20 för att komma igång. Sätt in pengarna på ditt sparkonto. Om du vill spara till något specifikt, öppna ett särskilt sparkonto för det enskilda målet. Om du sparar din reservväxel, skruva upp varje litet mynt för att utöka din spargris. Börja smått och planera i din budget hur du kan lägga till mer pengar. Att satsa på tur är riskabelt, var klok, skapa din egen tur.

3. Sluta med dåliga konsumtionsvanor ⛔️

Otaliga förberedelser äger rum för det kinesiska nyåret. Traditionen att sopa ut ur ditt hus förra året, tillsammans med eventuell otur, kan gälla lika bra för din ekonomi. Vi har alla vanor när det kommer till våra pengar, att gömma utgifter eller skulder under mattan oftare än vi vill erkänna.

Tänk på alla dagliga vanor som byggs upp med tiden, t.ex. köp ditt kaffe och din lunch ute, snarare än att förbereda dem hemma och ta med dem i påsar åtminstone varannan gång. Alla bör kontrollera sina vanliga räkningar årligen för att se om det de betalar matchar deras användning, eller om något bättre finns tillgängligt. För vissa, deras vanor har skapat missbruk som till slut kostar dem dyrtt.ex. rökning eller användning av olagliga ämnen. Medan andra betalar för att spela och blir spelberoende.

En gång om året, skina ett starkt ljus i de mörka hörnen av din budget. Sopa bort allt som är gammalt eller olämpligt och som inte längre behöver finnas där. Ge dig själv en nystart och fokusera på att använda dina pengar och resurser för att komma dig närmare dina mål snarare än längre bort från dem. Att anta goda ekonomiska vanor hjälper din lilla spargris att växa sig större..

tirelire cochon rose 2019

4. Undvik att slå sönder något, speciellt banken.🔨

Att bryta är i allmänhet ogillat, särskilt under kinesiska nyåret, men när det kommer till din budget, känner du någonsin att den är trasig och inte går att fixa? När du lever från lönecheck till lönecheck, att vi har svårt att klara oss, att vi inte vågar öppna vår spargris för att vi vet att det inte finns något i den, vi har verkligen intrycket av att vår budget är i bitar. Men misströsta inte.

Budgetar kan ställas in. De kan skrivas om helt, justeras, omarbetas och omarbetas igen. Se din budget som en plan för hur du spenderar dina pengar. Det innebär att ta ett steg tillbaka, titta på vart dina pengar går just nu, bestämma vart du vill att de ska gå istället och ställa in din inkomst så att den matchar dem. En budget är det som gör att du kan bli av med din spargris och hjälpa dig att spara mot dina mål.

I år är din spargris år - 2 tips för att göra sparande lättare 💶

DE grisar är en symbol för rikedom i kinesisk kultur, en stor spargris, det vill säga ett välfyllt sparkonto, är också en stor i många västerländska kulturer. Ett av de bästa sätten att utöka ditt sparkonto är att automatisera dina insättningar. För att göra detta, bestäm hur mycket av din lön som ska gå in på ditt sparkonto. Skapa sedan en direkt insättning via din nätbank för att överföra pengar till ditt sparkonto på din avlöningsdag. Om du inte ser de pengarna längre kommer du inte att tänka på dem längre. Du kommer att bli förvånad över hur snabbt det går ihop.

Det andra bra tipset för att göra sparandet lättare är att ge dig själv lite pengar varje gång du får betalt. Oavsett om du kallar det fickpengar, kontanter eller vad som helst så är det kontanter som du kan spendera hur du vill. Eller lägg det åt sidan för något lite större. Pengar är din belöning för att du håller dig till din budget och utgiftsplan.

Kinesiska nyåret firas över hela världen. Utnyttja festligheterna för att fira Grisens år!

Att veta mer :

Tillbaka till blogg
Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.